Galerie

Portretten van mensen die ik gevraagd heb voor mij te poseren, of die mij gevraagd hebben een portret van hen te schilderen.

uit 2009 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Otto portretschets I

Otto portretschets I

2016

Een portretschets van mijn vriend Otto die zelf zat te tekenen. Het is dus niet 'poserend' geschilderd.    

Otto portretschets II

Otto portretschets II

2016

Een klein portret van Otto. Tijdens het poseren ging zijn hoofd steeds meer achterover, ik heb dat maar laten gaan want ik vond het eigenlijk wel mooi. Het ging me niet zozeer om de gelijkenis dit keer, maar meer om het spel van schaduw en licht over het gezicht.

burgemeester Nederveen

burgemeester Nederveen

2014

Een van de burgemeesters die in de Waag te Haarlem poseerde voor Serious Request was burgemeester Nederveen van Bloemendaal. Iemand met veel ervaring in poseren, hij had zelfs ooit voor Dali geposeerd. Nu dus voor ons en dit is mijn schilderij van hem.

burgemeester Weerwind

burgemeester Weerwind

2014

In het kader van Serious Request poseerden een aantal burgemeesters in de Waag te Haarlem voor de kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel. Uit de gemaakte portretten konden zij een portret kiezen en kopen. De opbrengst was voor de aktie S.R. Hier het door mij geschilderde portret van burgemeester Weerwind . (Velsen)  

Otto tekenend

Otto tekenend

2011

Al sinds meer dan een jaar schilderen mijn vriend en ik elkaar eens per week. Dit heeft al tot een aanzienlijk aantal werken geleid, waar dit werk er een van is. Hier schilderden we elkaar tegelijkertijd. Portretten die aldus ontstaan, worden 'duelportretten'genoemd.

Pim

Pim

2011

Portret van Pim,  geschilderd op een tekenavond toen het model niet op kwam dagen en we daarom om beurten voor elkaar poseerden.

Laurence 1

Laurence 1

2010

Model geshilderd op tekenavond.

Gina

Gina

2009

Portret van Gina afkomstig van Ghana.